2013. december 18., szerda

Egy cégcsoportba kerül a Libri, a Bookline és a Shopline

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2013. december 10-i döntésének közlését követően a két cégcsoport tulajdonosai közleményben jelentették be, hogy a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a Shopline-webáruház Nyrt. cégcsoportjainak tervezett összefonódása megtörtént.


Magyarország két meghatározó, vezető könyvkereskedelmi cége üzleti tevékenységének összehangolásáról közös közleményben számoltak be az érintett tulajdonosok. 

Az új cégcsoport szerteágazó leányvállalati struktúrával rendelkezik. Érdekeltségi körébe tartozik többek között a Port.hu és Fidelio internetes oldalakat, a Fidelio műsorfüzetet, illetve a Bóbita magazint kiadó és a Színház.hu színházi portált üzemeltető Libri Média Kft., továbbá a több jelentős kiadót magába foglaló és számos hazai és külföldi bestsellert jegyző Libri Könyvkiadó Kft. többségi részesedése. (Ide tartoznak a Park, a Helikon, a Diafilm, a Libri, a Kolibri és a Trubadúr kiadók.) Emellett az érdekeltségi körben találjuk a hazai e-könyv-piac legnagyobb szereplőjének, az eKönyv Magyarország Kft.-nek 50%-os üzletrészét is. 

A két anyacég együttműködése az egységes működési és irányítási modell mentén ténylegesen 2014 januárjától indul el. A két cég önkéntesen korlátozza majd a kereskedelmi árrés-emelés mértékét, valamint visszatérítést biztosít a közvetlenül velük szerződött kiadók internetes értékesítése után az elkövetkezendő három évben. A tervek szerint a jelenleg üzemeltetett márkák megmaradnak, tehát a dinamikus könyves webáruház, a Bookline, az univerzális webpláza, a Shopline és az Európában is kiemelkedő Libri könyves bolthálózat és online webáruház a jövőben is párhuzamosan működik majd.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu

Nincsenek megjegyzések: